SİYASET OLMADAN DEMOKRASİ OLAMAZ. ÇÜNKÜ SİYASET, DEMOKRASİNİN TEMELİNİ OLUŞTURUR. SİYASET ARAPÇA BİR KELİMEDİR. TOPLUM BİLİMİ DEMEKTİR.
SİYASET OLMADAN DEMOKRASİ OLAMAZ. ÇÜNKÜ SİYASET, DEMOKRASİNİN TEMELİNİ OLUŞTURUR.
1950’den beri, mevcut olan yönetim ve seçim sistemiyle halk, parlamentoya donanımlı vekil gönderemediği için ülkemize huzur bir türlü gelememiştir.
Kaosun sebebi, insanlarımız demokrasinin tanımını hala öğrenemediği içindir.
Demokrasinin tanımı ise, kısaca, siyasal denetimin, düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin, yönettiği ve tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim biçimidir.
Siyaset olmadan demokrasi olamaz. Çünkü siyaset, demokrasinin temelini oluşturur. Siyaset Arapça bir kelimedir. Toplum bilimi demektir.
Kısaca biz demokratik bir ortamda yaşadığımızı söyleyemeyiz.
Ülkemiz, temelde yönetim sistemi, her ne kadar demokratik sistemle yönetilmeye çalışılsa da, laiklik ‘lige karşı sürekli mücadele veren teokrasiyi (din diktatörlüğünü) savunan politikacılar, demokratik düzenimizin ayarını bozarak günümüzde teokrasi sistemiyle ülkemizi yönetmektedirler.
Teokrasi politika ile bütünleşir.
Politika, Bizans imparatorluğunun Osmanlı imparatorluğuna en büyük ve en kötü hediyesidir.
İki anlamı vardır.
a- Şehir yönetimi.
b- İkinci tanımı ise; Rumca bir kelime olup, polio çok, TİKA yüz, demektir. Türkçe karşılığı ise, çok yüzlü adam anlamına gelir.
Politikanın, devlet yönetimindeki tanımı ise, ‘’kaygan zeminde oyun oynama sanatıdır’’. Yani aziz nesinin tabiriyle ZÜBÜKTÜR.
Üniversitelerimiz, toplumun ihtiyacı olan bilgileri (demokrasiyi) topluma bir şekilde anlatamadığı için, ülkemiz de cehaletin faturasını ödüyor.
Problemin çözümüne gelince;
Demokrasinin anlamını bilmeyen bir milletin demokratik ortamda yaşama şansı yoktur. Çünkü ‘’insanların yaşam seviyesi kültürleri ile doğru orantılıdır.
Demokrasinin ne demek olduğunu öğrendiğimizde demokrasiyi yaşarız.
Yorum yapın